2.1 Wat houdt het beroep van Technisch Leidinggevende (Procestechniek) in?

In de omschrijving van het beroep heb je twee keuzes:

- Beroepsbeschrijving die in de kwalificatie is opgenomen (LET OP: kwalificatiedossier (23xxx) kent geen beroepsbeschrijving, deze zul je via de vrije tekst moeten invoeren.)

- Vrije tekst (Evt. kun je de tekst kopiëren die op de summa website https://www.summacollege.nl/opleidingen/opleidingen-overzicht staat)

Mocht de beroepsbeschrijving veel tekst bevatten maak dan een samenvatting met de highlights zodat het leesbaar wordt voor de student.

In het kader van genderneutraal benaderen vervang, indien van toepassing, in de teksten hij en/of zij in “de student”. 

De Technisch Leidinggevende geeft direct leiding en creëert daardoor omstandigheden waarin optimaal gewerkt kan worden. Hij werkt met medewerkers in een technische omgeving zoals de metaal-, elektro- of installatietechniek, houtverwerkende, timmer- of meubelindustrie, mobiliteitsbranche, carrosseriebranche of tandtechnische laboratoria. Van hem wordt verwacht dat hij stressbestendig en flexibel is, snel kan schakelen, het overzicht kan bewaren en planmatig kan denken. Hij moet technisch onderlegd zijn, aangezien collega’s en klanten voor technische vragen bij hem komen. Daarnaast wordt ook van hem verwacht dat hij het belang inziet van veilig en milieuverantwoord werken op de werkplek/locatie, dat hij zich daar verantwoordelijk voor voelt en daar ook naar handelt.  

Informatie


Opleiding
Technisch Leidinggevende (Procestechniek)
Cohort
2022-2023
Code
25161BBL12.04
Crebo
25161
Versie
1
Gepubliceerd op
25 juli 2022

Download PDF